Mer om Pia

catering uppsala

Min story catering Uppsala restaurang kocken och kallskänkan

Prioriterade bort egentid catering uppsala

Att trolla med knäna, prioritera och kompromissa var min vardag under tiden som ensamstående med fyra barn och heltidsarbete. Jag befann mig i ett läge av överlevnad, för att få livspusslet att gå ihop. Bristen på egentid och alla måsten försatte mig i en överhängande risk att bli utbränd. Men jag körde på tills det inte funkade längre och jag inte kunde blunda för min situation.

Jag vill vara fri catering uppsala

Mitt intresse för välmående och att känna mig fri är något som jag har haft med mig så länge som jag kan minnas. Frihet att kunna göra det jag vill. Och det innefattar en stark och frisk kropp som orkar springa, gå i bergen och smidig att dansa. Jag körde på i rasande fart och tryckte in återhämtning och reflektion om det fanns tid till det. Alldeles för lite ser jag på den feed-back som kom till mig i form av resultat.

Kroppen signalerar och varnar

När min kropp för några år sedan tydligt började signalera att den inte mådde bra så blev jag till slut tvingad att lyssna och att prioritera om kosten. Jag samlade på mig vatten och gick upp flera klädstorlekar under ett år. Att gå upp i vikt var inte i sig en stor grej. Men när det fick konsekvenser som att jag kände mig osmidig när jag skulle utöva yoga. Då fick jag nog. Jag kände mig inte fri i min kropp och det är något jag har mycket svårt att förlika mig med.

Stress gjorde mig tjock

Jag har alltid varit i god form eftersom jag ända sedan barnsben rört på mig. Träningen och motionen är min livsstil och nu helt plötligt kände jag mig som en säl när jag skulle göra vissa yogaövningar. Magen var i vägen och det var verkligen inte en känsla av frihet. I min själ är jag en smidig panther och absolut inte en knubbsäl. Är det så här det är när man kommer i klimakteriet, tänkte jag? Men det var inte bara klimakteriet med alla hormoner som var anledningen till att min kropp betedde sig annorlunda. Jag förstod att jag hade en väldigt hög stressnivå i min kropp, och därmed troligen mycket kortisol.

Medveten med mindfulness

Av en slump kom jag i kontakt med mindfulness. Och mitt intresse gjorde att jag valde att utbilda mig till mindfulness-instruktör. Med facit i handen är det ett av de bästa valen jag gjort i livet. Genom mindfulnessen inser jag nu att jag tidigare sprang genom livet. Jag körde på utan att reflektera och känna efter på riktigt. Jag levde livet på autopilot. Min nya vardag med mindfulness har guidat mig de senaste åren till ett helt nytt liv. Den har blivit min ledstjärna. Den har hjälpt mig att göra kloka val som påverkar hela mitt liv.

Valet är enkelt

En positiv effekt av min nya livsstil är nya kostvanor.  Det var inte förrän jag valde att stanna upp och lyssna på min kropp som jag insåg att en förändring av mina matvanor var nödvändigt. Jag visste egentligen att jag reagerar på mjöl, gluten och stärkelse som finns i potatis, ris och andra spannmål samt baljväxter. Men jag blundade för problemet och körde på.

Den stora fysiska förändringen kom när jag gjorde valet att lyssna på kroppen och ändrade kost totalt.  Min kropp reagerade direkt när jag ställde om till autoimmun kost under två månader. Den släppte ifrån sig vattnet som den samlat på sig, och kilona rasade utan att jag behövde kämpa. Jag fick massor av energi och min kropp kändes lätt. Det var också härligt när känslan av att befinna sig i säls kropp försvann. Jag fick friheten tillbaka.

Jag vill bidra till andra

Efter den positiva och snabba responsen från min kropp såg jag att det finns väldigt mycket bra att hämta ur denna nya livsstil. Därför delar jag med mig av enkla recept på mina sociala medier för att visa att det är lätt att finna alternativ.

Att leva medvetet

När jag startade mitt företag 2017 var syftet att arrangera träningsresor till solen. Nu är det inriktat på välmående genom digitalt program i mindfulness och yin-yoga med privata coachingsamtal inkluderat.

Att leva ett liv i medvetenhet ger ringar på vattnet i alla delar av livet. För mig har det inneburit att jag idag är mer tillfreds med livet, känner inre lugn, lycka och tacksamhet. Jag gör annorlunda val och tiden räcker till på ett helt annat sätt nu när jag är mer fokuserad och medveten om olika signaler som kommer både inifrån och utifrån.

Vill du lära känna mer av mig kan du läsa min blogg där jag även delar med mig av hälsosamma recept. Livet är enligt mig inte till för att överlevas, inte ens för att levas, utan för att njutas av.

Tack för att du valt att läsa min historia, och glöm inte bort att ta ett djupt andetag då och då, och lyssna till din kropp, för den är ditt varningssystem. Den är din bästa vän och den kommer att vara med dig hela livet.

Tills vi hörs igen, var rädd om dig!
Pia

Till startsidan