Laga lax i airfryer

Färdig lax på 30 minuter – lagad från grunden

Min nya airfryer har blivit en favorit här hemma i köket. Jag har utforskat den lite och vågade mig på att steka laxen i den häromdagen. Hela måltiden lagades på mindre än 30 minuter och det blev fantastiskt gott.

Jag köpte en bit färsk lax och skar den i en lagom bit för en måltid. Penslade den med olivolja och saltade och pepprade en aning. Till laxen serverade jag sötpotatisstavar, grillade champinjoner och sparris samt en pepparrotssås.

Gör så här:

Skala en sötpotatis och skär den i stavar. Låt de ligga en stund i kallt vatten för att ta bort stärkelsen. Torka dem torra och pensla lite olivolja på och salta sparsamt. Lägg dem i airfryern och kör ca 10 minuter på 180 grader.

Putsa champinjonerna och sparrisen och pensla med olivolja samt salta. Lägg i dessa tillsammans med sötpotatisen och kör ca fyra minuter.

Lägg upp potatisen och grönsakerna att vila under tiden som du  avslutar med att steka laxen i fryern. Den behöver ca 10-15 minuter i 180 grader.

Man behöver inte ha något tillsatt fett i en airfryer, men jag tycker att det blir godare med en gnutta olivolja. Pressa citron på laxen och avnjut en nyttig tallrik som nästan lagar sig självt.

Om du vill prova min  smakrika sås till så är den gjord på en burk greek style gurt, 1 msk riven pepparot, 0,5 msk senap, 1 msk hackad gräslök, salt och svartpeppar.

Smaklig spis!

Pia

Lämna ett svar

Till startsidan