Julens sill för alla

Dags att förbereda julsillen

Om det är så att du är känslig för socker och tillsatsämnen kan det vara svårt att finna en färdig burk med sill i butiken. Men vet du, det är superenkelt att bereda din goda nyttiga sill snabbt hemma själv. Jag har kommit över ett grundrecept för lagen och sen tillsätter man den smak man själv önskar. Här ger jag exempel på en löksill och en ört- och citronsill. Jag tror nog att det funkar att experimentera lite vilt och ta det man tycker om.

Recept

Inläggningslag
  • 3 dl vatten
  • 1 1/2 dl ättika 12%
  • 2 msk honung
Löksill
  • 2 fileer inläggningssill
  • 1/2 tunt skivad rödlök
  • 4 cm tunt skivad purjolök
  • 2 st lagerblad
Ört-  och citronsill
  • 2 fileer inläggningssill
  • 1/2 tunt skivad citron
  • 3 stjälkar färsk timjan
  • färsk citronmeliss
  • mynta

Gör så här

Koka ihop vatten, ättika och honung i en kastrull. Vispa tills honungen är upplöst och låt det kallna.

Löksillen

Skiva lök och purjolök och blanda ihop dessa med lagerblad i en bunke. Skär upp fisken i små bitar och lägg ner. Häll över hälften av spadet. Slut tätt med lock och förvara i kylen.

Ört- och citronsillen

Blanda ihop örter med den skivade citronen i en bunke och tillsätt två skivade sillfiléer. Häll över den andra hälften av spadet.

Låt din sill vila i kylskåpet några dagar så den drar till sig de goda smakerna.

Autoimmun kost

Det här sillreceptet var kvällens ämne i PIA Lifestyles digitala adventskalender, som sänder ända fram till julafton. Jag varvar alternativ kost på julbordet, mindfulness och Yin-Yoga. Jag lottar också ut den livstranformerande kursen i mindfulness & Yin-Yoga värd 1995 kr under kalendern. Dragning sker den 20 december. Vill du delta i utlottningen, klicka på bilden nedan.

Tills vi hörs igen, ta hand om dig och glöm inte bort att ta ett djupt andetag då och då.

Pia

Se livesändning av lucka 1 på Instagram här

 

Lämna ett svar

Till startsidan